Pilates2024-06-12T21:05:32+02:00

FysioPilates​

FysioPilates er kort og præcis: det bedste fra pilatestræning, bearbejdet og anvendt fysioterapeutisk. Træningen er blid men effektiv, og er en kombination af kropskontrol, træning af kernemuskulaturen og fordybelse.

FysioPilates henvender sig særligt til dig med smerter eller udfordringer i krop og sind, f.eks. dig med ryg-, bækken-, nakke- og skuldersmerter eller dig der f.eks er udfordret med stress eller depression.

Sværhedsgraden kan let tilpasses den enkelte, således træningen skaber udfordring for alle, uanset niveau og evt. individuelle hensyn.
Træningen varetages af fysioterapeuter som er uddannet i FysioPilates, som altid tager udgangspunkt i dig. Fysioterapeuten vil guide og vejlede dig til en korrekt brug af din krop.

Det vil du opnå ved at gå til FysioPilates

  • Du får en stærk og smidig krop med en optimal kropsholdning
  • Du får følelse af ro og overskud i hovedet
  • Du får en lindring af dine gener i kroppen

Om FysioPilates​

 

Til FysioPilates arbejder vi med din indre kernemuskulatur, kropskontrol og fordybelse. Denne træningsform kan anvendes af stort set alle, da den er blid, effektiv og kan tilpasses den enkelte i sværhedsgrad, hvad end du har skavanker eller ej.

For selvom du har mange smerter eller er i psykisk ubalance, kan FysioPilates mindske unødige spændinger samt fysisk og psykisk stress. FysioPilates kan samtidig forbedre din tilstand, du bliver stærkere, får en bedre kropsholdning og lære at anvende din krop mere hensigtsmæssigt.

Så vil du gøre noget godt for din krop og dit sind? Vil du lære at arbejde med dine muskler i det mest optimale sammenspil, samtidig med du fordyber dig i din krop? Så er dette holdet for dig!

FysioPilates hos StærkHverdag er for dig:

  • Der gerne vil have en stærk kernemuskulatur og mindske gener/smerter i din krop
  • Der gerne vil være god ved din krop og arbejde med den i de mest hensigtsmæssige positioner, hvad end du er plaget af smerter eller ej
  • Der har svært ved at opretholde en god kropsholdning i længere tid, du falder hurtigt sammen i ryggen
  • Du har et arbejde, hvor du enten løfter tungt eller er længere tid i samme stilling og ønsker at forebygge ryggener
  • Du ønsker sammenhold og kvalitet i din træning

Selve træningen

FysioPilates er ikke et hold, hvor du får sved på panden. Det er til gengæld et hold hvor vi sætter kvaliteten i højsædet og arbejder med de dybe kernemuskulatur og kommer ned og mærker efter i kroppen. Du vil få vejledning undervejs i den korrekte aktivering af dine muskler. Undervisningen inkluderer rådgivning i at bruge kroppen bedst muligt i de daglige gøremål.

Hvorfor er FysioPilates som træningsform vigtig?

Den styrker din indre kernemuskulatur og øger din kropsbevidsthed, hvilket de fleste personer oplever giver dem styrke og fysisk og psykisk bedring.

Vi arbejder således med kroppens fundament, hvilket at vigtig at styrke uanset, alder, gener og diagnose. Har man ikke et godt fundament, vil risikoen for en dysbalance og evt. flere smerter i kroppen øges.
Mange folk er netop stærke i den yderste muskulatur. Hvis de tager over, bliver overaktiv, er der risiko for, at den indre muskulatur holder “ferie”.
Er dette tilfældet vil kompensatoriske muskler overtage og mærkes som træthed og på sigt smerter. Har du en følelse af at være “spændt” og have brug for at blive løsnet op, kan grunden være at din indre kernemuskulatur trænger til at blive styrket.

Har du spørgsmål eller vil du vide mere, er du altid velkommen til at kontakte os.

Praktisk Information om FysioPilates

Undersøgelse og start på hold
Der er løbende optag på alle vores hold, dvs. at du kan starte med at træne lige når det passer dig bedst. For at sikre den bedste kvalitet i din træning, starter alle træningsforløb med en individuel undersøgelse hos din fysioterapeut. Det tager 30 min. og koster 400,- (der er tilskud fra sygeforsikring “danmark”).

Pris
6 turs-klippekort: 875 kr.
10 turs-klippekort: 1400 kr.
15 turs-klippekort: 2000 kr.

Klippekortsordning
StærkHverdag kører med en klippekortsordning til alt holdtræning, som giver dig en utrolig fleksibel træning:
6 turs-klippekort, varighed 7 uger.
10 turs-klippekort, varighed 12 uger. 
15 turs-klippekort, varighed 18 uger.
Du har mulighed for at deltage på alle StærkHverdags hold med det samme klippekort, men du er tilkoblet et bestemt hold i ugen, det som du tilmelder dig.

Der kan meldes afbud til træning senest 3 timer før holdstart. Ved manglende afbud eller for sent afbud gælder dette som et klip. 

Holdtider Aarhus
Mandag kl. 17.00-18.00
Onsdag kl. 10.00-11.00
Onsdag kl. 18.15-19.15 

Holdtider Horsens
Tirsdag kl. 18.00-19.00