Barselscafé i Aarhus2024-06-19T12:56:17+02:00

Barslescafé Aarhus

Barselscafé er for alle barslende gravide, mødre og fædre. Der er selvfølgelig plads til dit barn hvis du har født. StærkHverdag afholder en månedlig barselscafé, hvor der vil være forskellige temaer på programmet. 

Det er en sjov, hyggelig og lærerig formiddag med fokus på et fællesskab med andre barslende. Følg med her på hjemmesiden eller på StærkHverdags instagram eller facebook for at holde dig opdateret på de forskellige caféer. 
Hos StærkHverdag er der en rolig og nærværende atmosfære, hvor der er faciliteter til dig og dit barn. Et sovende barn kan stå udenfor i barnevogn eller tages med ind. Indenfor har vi et pusleområde. Der er gratis parkering lige ved døren og på den modsatte side af vejen ved UnoX. 

GynObs fysioterapeut Katrine Meyer vil være vært til barslescafeerne og står til rådighed til spørgsmål indenfor kvindekroppen under og efter graviditet. Der vil være en lækker let forplejning med kaffe, the, frugt, grønt og sødt. 

Introduktion til babybæring

Kom og vær med til en lærerig og hyggelig formiddag, hvor du kan styrke dit barns trivsel gennem tæt og sikker bæring.
Caféen er fredag d. 9.8 kl. 10.00-12.00. 

Er du interesseret i at begynde med bæreredskaber, har du en vikle eller sele, du ikke kan få til at fungere, eller mangler du tips og tricks?

Så er dette arrangement for dig!
Christina Mattson gæster StærkHverdag til en hyggelig og nærværende formiddag med oplægget “Introduktion til Babybæring,” hvor hun gennemgår:

 • Sikkerhed og ergonomi for både barn og bærer.
 • De mest udbredte typer af vikler, slynger og ergonomiske bæreredskaber, og hvordan de bruges.
 • Sundhedsmæssige fordele ved fysisk kontakt mellem barn og bærer.
 • Tips og tricks til at komme i gang eller
  blive bedre til at bære dit barn.

Efter oplægget afholdes der et vikleværksted, hvor du kan prøve forskellige vikler, slynger og bæreseler. Medbring gerne dine egne bæreredskaber, som andre kan se og prøve. Har du et bæreredskab til salg, er du velkommen til at tage det med. 

Denne barselscafé er for både kommende og nybagte forældre, som er nybegyndere eller nysgerrige på babybæring. Babyer er selvfølgelig mere end velkomne.

Christina Mattson som er uddannet slyngevejleder vil være til stede for at rådgive, svare på spørgsmål og dele ud af sin viden. Hun medbringer et udvalg af forskellige bæreseler, fastvikler, ringslynger og strækvikler, som du er velkommen til at teste. Læs mere om Christina Mattson: find Christina Mattson.

Praktisk: 

 • Sted: Nrd. Strandvej 124, 8240 Risskov
 • Pris: 150 kr. 
 • Bindende tilmelding. 
babybæring matton

Babytegn

Kom til en hyggelig formiddag hvor Kristina vil lære dig babytegn og fortælle om hvad det kan give dig og dit barn. 

Formiddagen er for alle barslende mødre som fædre med børn mellem 2-16 måneder. Begge forældre er også velkomne. 

Når dit lille barn kan bruge babytegn, kan I hurtigere forstå hinanden. På den måde styrkes jeres relation og tilknytning. I undgår mange frustrationer i hverdagen, og du støtter din babys sprogudvikling. Du får en helt unik indsigt i, hvad dit barn føler og tænker, og din baby vil elske at dele sine tanker og oplevelser med dig. Brugen af babytegn skaber nogle af de bedste minder fra de første år med dit lille barn.

Hvad er babytegn? 

Babytegn er simple fagter, som vi bruger sammen med vores talte ord.

Babytegn udnytter barnets evne til at kontrollere og bruge sine hænder bevidst fra en meget tidlig alder. Tænk bare på, når det lille barn på 7-9 måneder begynder at klappe og vinke – det er fagter, barnet har lært ved at se os voksne bruge dem.

Praktisk: 

 • Sted: Nrd. Strandvej 124, 8240 Risskov
 • Pris: 95 kr. 
 • Bindende tilmelding. 

BabyTummel

Deltag i en hyggelig formiddag i skønne omgivelser med plads til dig og din baby. 
Barselscafén er for dig der er på barsel (mor eller far). 
Til denne café sætter vi fokus på babymotorik. 
En formiddag hvor du vil få inspiration til gode motoriske lege og sansestimulering af dit barn. 
Børne fysioterapeut Sofie Risager vil lære dig om dit barns motoriske udvikling og er klar på at svare på spørgsmål.
Kom og få en stjernestund med dit barn, hvor i har mulighed for at opleve en dyb og sjov forbindelse gennem leg og motorik.

Sofie er børne- og spædbarns fysioterapeut hos Protreatment Aarhus N og hjælper forældre med at styrke deres børns motoriske udvikling på en sjov og lærerig måde. 
Katrine Meyer som er GynObs fysioterapeut vil være tilstede ved hver barselscafé og står til rådighed for spørgsmål omkring kvindekroppen efter fødsel.

Der vil være en barselscafé hver måned med forskellige emner.

Tilmeldingen er bindende.

Praktisk: 

 • Sted: Nrd. Strandvej 124, 8240 Risskov
 • Pris: 95 kr. 
 • Bindende tilmelding. 
2

Efterfødselskroppen

Deltag i en hyggelig formiddag i skønne omgivelser med plads til dig og din baby. 
Barselscaféen er for dig der har født inden for det seneste år. 

En formiddag hvor der er plads til nærvær og hygge blandt mødre og deres babyer. 
Katrine Meyer GynObs Fysioterapeut fra StærkHverdag vil dele ud af hendes viden omkring efterfødselskroppen. Jeg vil kommer med fif og øvelser til hvordan du kan tage dig godt af dit underliv og mavemuskler efter både vaginal og kejsersnit fødsel. Du kan være med fra 6 uger efter fødsel og indtil du ikke er på barsel mere. 

Der vil også være mulighed for fælles snakke med de andre medmødre omkring efterfødselskroppen og hvordan i hver og især lander i den. Der er rig mulighed for at snakke med Katrine i et fællesrum eller individuelt til slutningen af caféen.  

Selvom at der er fokus på mor til denne barselscafe, vil der være plads til at din baby er med. Vi holder små pauser løbende og sørger for at lave aktiviteter, hvor dit barn også bliver underholdt. 

Praktisk: 

 • Sted: Nrd. Strandvej 124, 8240 Risskov
 • Pris: 95 kr. 
 • Bindende tilmelding.