Barselscafé i Horsens2024-06-26T10:31:29+02:00

Barselscafé Horsens

Barselscafé er for alle barslende gravide, mødre og fødre. Der er selvfølgelig plads til dit barn hvis du har født. StærkHverdag afholder en månedlig barselscafé i Sundhuset på Clarasvej 2 i Horsens, hvor der vil være forskellige temaer på programmet. 

Det er en sjov, hyggelig og lærerig formiddag med fokus på et fællesskab med andre barslende. Følg med her på hjemmesiden eller på StærkHverdags instagram eller facebook for at holde dig opdateret på de forskellige caféer. 
Sundhuset har en rolig og nærværende atmosfære, hvor der er faciliteter til dig og dit barn. Et sovende barn kan stå udenfor i barnevogn eller tages med ind i en af vores slyngevugger med motor. Indenfor har vi et pusleområde og et lille te køkken med vand til flaske. Der er gratis parkering lige ved døren.

GynObs fysioterapeut Karina Skak vil være vært til barslescafeerne og står til rådighed til spørgsmål indenfor kvindekroppen under og efter graviditet. Der vil være en lækker let forplejning med kaffe, the, frugt, grønt og sødt. 

Efterfødselskroppen

En formiddag hvor der er plads til nærvær og hygge blandt mødre og deres babyer. Karina Skak GynObs Fysioterapeut fra StærkHverdag vil dele ud af hendes viden omkring efterfødselskroppen og kommer med fif og øvelser til hvordan du kan tage dig godt af dit underliv og mave efter graviditet. Du kan være med fra 4 uger efter fødsel og indtil du ikke er på barsel mere. 

Der vil være mulighed for fælles snakke omkring efterfødselskroppen og hvordan man lige lander i den. Der er rig mulighed for at snakke med Karina i et fællesrum eller individuelt i slutningen af caféen.

Praktisk: 

 • Sted: Clarasvej 2, 8700 Horsens
 • Pris: 85 kr. 
 • Bindende tilmelding. 
576A0160
Fotograf_Eva_Walther_2

Motherhood fotografering

Kom til en hyggeligt formiddag hvor de flotte sale og haven i sundhuset bruges som naturlig setting til et motherhood fotoshoot. Se omgivelser i Galleri Horsens. Fotografen er Eva Walther som du kan  læse mere om her: Motherhood fotografering – os to for evigt! (evawalther.dk) 
Derudover vil der som altid være plads til hygge og samvær med andre barslende.
Karina Skak GynObs fysioterapeut vil være vært og nusse godt og jer og jeres børn. Der er også mulighed for at tage en snak med Karina omkring efterfødselskroppen.  

Forevig den ultimative kærlighed:
Når du bliver mor, oplever du den ultimative kærlighed. De nye følelser, tanker, bekymringer og glæder finder et niveau, du ikke anede eksisterede.

De fleste forældre husker at fotografere deres små jævnligt – først som nyfødt og også senere i livet. Desværre er mor sjældent selv med på billederne – hun er oftest bag kameraet

Men det bånd, du har med dit barn, er helt særligt. I føler det dybt indeni, men I betragter det sjældent udefra.

Jeres kærlige interaktion giver de vildeste og mest emotionelle billeder. Det bringer ikke alene smilene frem. Det genkalder også suget i maven, ømheden og følelserne fra dengang. 

En motherhood fotografering er din chance for at genopleve følelserne fra tiden, der er gået. Den indfanger kærligheden, stemningen og båndet imellem jer. 

Med de livlige og autentiske billeder vil du kunne rejse tilbage i tiden og genopleve jeres særlige forhold – igen og igen.

Kom med på billedet, mor!

Praktisk:

 • Du kan få taget billeder kun af din baby, af baby og dig og evt sammen med din mødregruppe eller veninde der også deltager. 
 • Ved fotografering i en gruppe til barselscafeen er fotosessionen gratis og du er ikke bundet til at købe nogle billeder. 
 • Efter fotograferingen sendes et personligt galleri til dig hvor du kan vælge de billeder du gerne vil have gjort printeklar. 

Pakkepriser for digitale filer
Pakke 1: 5 filer 1.000 kr.
Pakke 2: Alle filer 15+ 1.500 kr.
Enkel fil: 250 kr.

Babymassage

Deltag i en hyggelig formiddag med fokus på babymassage. Det anbefales at dit barn er mellem 6 uger – 8 måneder gammel. 
Barselscaféen er for dig der er på barsel (mor eller far). 
En formiddag hvor du kan lære hvad berøring og massage kan have af gavnlige effekter på dit barn. Baby behandler Anne-mette fra Ergomazone (læs mere om Anne-mette ved at trykke her) vil lære jer enkelte babymassage teknikker, som vi afprøver sammen og som du kan bruge der hjemme efterfølgende. Der vil være olie tilegnet baby til rådighed. 
Kom og få en stjernestund med dit barn, hvor i har mulighed for at opleve en dyb forbindelse gennem massage. 
Medbring et håndklæde dit barn kan ligge på under massagen, hvor der herunder kan ligge et tæppe eller babydune og ellers dit sædvanlige babyudstyr. 

Praktisk: 

 • Sted: Clarasvej 2, 8700 Horsens
 • Pris: 95 kr. 
 • Bindende tilmelding. 
babymassagmannemette

BabyTummel

Deltag i en hyggelig formiddag i skønne omgivelser med plads til dig og din baby. 
Barselscafén er for dig der er på barsel (mor eller far). 
Til denne café sætter vi fokus på babymotorik. 
En formiddag hvor du vil få inspiration til gode motoriske lege og sansestimulering af dit barn. 
Børne fysioterapeut Sofie Risager vil lære dig om dit barns motoriske udvikling og er klar på at svare på spørgsmål.
Kom og få en stjernestund med dit barn, hvor i har mulighed for at opleve en dyb og sjov forbindelse gennem leg og motorik.

Sofie er børne- og spædbarns fysioterapeut hos Protreatment Aarhus N og hjælper forældre med at styrke deres børns motoriske udvikling på en sjov og lærerig måde. 
Karina Skak som er GynObs fysioterapeut vil være tilstede ved hver barselscafé og står til rådighed for spørgsmål omkring kvindekroppen efter fødsel.

Praktisk: 

 • Sted: Clarasvej 2, 9700 Horsens
 • Pris: 95 kr. 
 • Bindende tilmelding. 

Den gode opstart på mad

Kom til en hyggelig og inspirerende barselscafe omkring den gode opstart på mad, for forældre med babyer omkring 3-10 måneder. 

Dit barns første måltider, udover mælk, er en kæmpe milepæl for barnet og for dig. Dette spændende udviklingstrin giver dog ofte anledning til en masse spørgsmål som: 

 • Hvordan kan jeg se at mit barn er klar til opstart af mad?
 • Hvad er det bedste at begynde med ?
 • Hvordan undgår jeg at mit barn for noget galt i halsen?
 • Hvilke fødevarer er uegnede til børn? 
 • Hvad gør jeg hvis mit barn er uinteresseret i mad?
 • Hvad kan mit barn drikke?

Kom og bliv mere tryg og sikker i opstart på mad. Få fif og tricks til lige hvor du er i mad processen og hvis der er noget der driller. 
OMFT og ammevejleder Julie Guldborg vil gæste barslescafeen og lave et oplæg omkring opstart på mad og gode spiseredskaber hertil. Julie er klar på spørgsmål og individuel vejledning i slutningen af cafeen.

Praktisk: 

 • Sted: Clarasvej 2, 8700 Horsens
 • Pris: 95 kr. 
 • Bindende tilmelding.