Fysioterapi2023-03-28T11:21:50+02:00

Fysioterapi

Fysioterapi kan minimere og afhjælpe dine gener og smerter fra bevægeapparatet, uanset om det drejer sig om gener fra muskler, led eller knogler.

StærkHverdag er eksperter i menneskekroppen og dens bevægelser og funktioner og vi er altid opdateret på den sidste nye viden, som sikre dig den bedste behandling. Vi arbejder sammen med dig for at genoprette et hensigtsmæssigt bevægemønster med den rette dosering af behandling og aktiv træning.

576A9876 (2)

Det siger vores kunder om os:

576A9085

Fysioterapi kan hjælpe dig med:

  • Rygsmerter: diskusprolaps, udposning eller andre diskogener gener, spinalstenose, spondylolistese, uspecifikke lænderygsmerter, hekseskud og slidgigt/artose
  • Nakkesmerter: muskelspændinger, hovedpine, svimmelhed og whiplash (piskesmæld)
  • Skuldersmerter: frossen skulder, impingement/afklemning, slimsækbetændelse og smerter ned i armen
  • Bækken/bækkenbundsgener: bækkensmerter, bækkenløsning, inkontinens og spændt bækkenbund
  • Knæsmerter: løberknæ, springerknæ, meniskskade, skade af eller instabilt forreste korsbånd (ACL) og slidgigt/artrose
  • Hoftesmerter: Slidgigt, artrose, instabilitet
  • Dårlig holdning: træthed i ryggen, spændinger i øvre ryg og lænd
  • Overbelastningsskader: achillessenebetrændelse, tennisalbue, golfalbue, skinnebensbetændelse, eller andre seneskedehindebetændelser

Vi hjælper også gerne med at skræddersy et
genoptræningsforløb til dig som fx er blevet opereret, været udsat for en skade eller ulykke eller ramt af langvarig sygdom.

Hvis du er i tvivl om, om vi kan hjælpe dig, er du altid velkommen til at ringe eller maile til os.

Forebyggende fysioterapi

Vi tilbyder forebyggende fysioterapi behandling og træning. Du behøver altså ikke have smerter for at komme hos os. Ønsker du at vedligeholde dine funktioner, opbygge en bedre holdning eller forebygge gener/smerter i kroppen, da kontakt os.

Du behøver ingen lægehenvisning, men kan bestille en undersøgelse allerede idag. Vi sætter gerne ind, før problemerne opstår. Du kan tilmelde dig vores holdtræning her:

Undersøgelse

Undersøgelse af dine gener

Ved dit første besøg vil fysioterapeuten foretage en grundig undersøgelse på ca. 45 min. StærkHverdag arbejder ud fra en helhedsorienteret tilgang, hvor vi ikke kun ser på symptombilledet, men også tager udgangspunkt i din sygehistorie, din kropstype og de områder i din krop, som ikke bevæget sig optimalt. Det er derfor vigtigt at have en god dialog omkring din sygehistorie og at undersøge hele kroppen i en sammenhæng. Sammen finder vi frem til den mest optimale behandling, der passer til dig.

Passiv behandling af gener

En del af behandlingen vil typisk bestå af en passiv del. Dette kan indebære behandling på briksen, hvor fysioterapeuten har hænderne på dig, fx ledmobilisering, udspænding og bløddelsbehandling. Dette kan f.eks. være med til at nedsætte smerte eller skabe fri bevægelighed i et område. Den passive del kan også indebære tape, akupunktur og vejledning i forhold til hjælpemidler.

Passiv behandling

Aktiv behandling

Aktiv behandling af dine gener

For at opnå eller bibeholde et bedre bevægemønster og afhjælpe/minimere dine gener kræver det en egen indsats af dig, som fysioterapeuten vejleder og følger dig tæt i. Den aktive del kan være et hjemmetræningsprogram, øvelser til arbejdspladsen eller deltagelse på hold i klinikken. Der lægges vægt på kvalitet fremfor kvantitet, og du vil nøje blive instrueret i de specifikke øvelser, som kan minimere eller afhjælpe dine gener. Dette vil skabe en langsigtet effekt, hvor symptomerne ikke vender tilbage igen og igen.

Videre forebyggende forløb

Når du har opnået dit mål for behandlingsforløbet, har du fået en god forståelse af dine gener. Dette er med til at holde dig fra de uhensigtsmæssige bevægemønstre, der i første omgang gav dig dine gener. Dog ses det ofte, at når generne er væk, glemmer menneskekroppen alt om fysioterapeutens ord om korrekt siddestilling, bevægemønstre mm. Derfor arbejder StærkHverdag med et vedligeholdende forebyggende forløb efterfølgende, som sikrer, at dine gener ikke kommer tilbage. Forløbet kan bestå af, at du efterfølgende kommer til vejledning og tjek ved din fysioterapeut i et passende interval, som tilpasses dig.

Videre forebyggende forløb

Skal vi hjælpe dig til en stærkere hverdag, så book en tid hos os