Fertilitet2022-10-28T09:34:25+02:00

Fysioterapeutisk fertilitetsbehandling

StærkHverdags fysioterapeutisk fertilitetsbehandling tager altid udgangspunkt i jeres/din situation og problematik med fokus på hele jer/dig. Et hvert forløb starter ud med en dybdegående samtale med fokus på at kortlægge jeres/din fertilitetsmæssige udfordringer, jeres/dine ønsker for forløbet og kortlægge en behandlingsplan. Vi anbefaler at komme til den første konsultation sammen med din partner hvis du har en, hvorefter den anbefalede behandling kan gennemføres alene eller med din partner. At starte forløbet sammen vil bidrage til en fælles forståelse for jeres fertilitet. 

Behandlingsforløbet tager altid udgangspunkt i hele dig som menneske, og det er vigtigt for os, at der er plads og tid til at rumme både de fysiske og mentale udfordringer, som fertilitetsudfordringer kan medføre.

Fertilitets fysioterapi er til jer/dig der ønsker at blive gravid, uanset hvor længe i/du har forsøgt, og om du har aborteret en eller flere gange. I kan gå til behandling ved os som supplement til en medicinsk behandling eller alenestående.  

I behøver ingen lægehenvisning og kan bestille en undersøgelse allerede idag.

576A9552

Vi vil gerne hjælpe og støtte jer/dig til en graviditet, med fokus på at fremme forholdene i jeres krop og sind på naturlig vis.

Fertilitetsfremmende fysioterapi

Fertilitetsproblemer kan have mange årsager og det kan være en jungle at finde rundt i når man gerne vil være gravid. Kigger vi fx på uforklarlig barnløshed findes årsagen for barnløsheden for en tredjedel hos kvinden, en tredjedel hos manden og for den sidste tredjedel hos begge parter.

Der er mange måder at arbejde med jeres fertilitet på og ved StærkHverdag tager vi først og fremmest udgangspunkt i optimering af kroppens funktioner og forsøger samtidig at (gen)skabe et godt forhold til jeres kroppe.

For at en graviditet skal kunne lykkedes, er det vigtigt, at forholdene i og omkring livmoderen er velfungerende, så ægget får de bedste forhold på rejsen fra æg til baby i livmoderen. Derudover skal mandens sæd have en god kvalitet, så de små sædceller er stærke nok til at klare den lange og hårde vej til befrugtning af ægget. Igennem fysioterapeutisk fertilitets behandling har vi mulighed for at arbejde med og optimere kroppen og forholdene til en vedvarende graviditet hos både mand og kvinde.

Vi er her for at hjælpe jer og vi ønsker at give jer redskaber til at kunne hjælpe jer selv. Vi lytter og vejleder har stort fokus på at behandlingen skal bidrage med noget positivt i jeres hverdag. 

En del af behandlingen kan være at arbejde med nedenstående områder eller problematikker igennem manuel behandling, livsstilsændring og træning: 

 • Uregelmæssig cyklus
 • Menstruationssmerter 
 • Smerter ifm. ægløsning 
 • Abort
 • Arvæv efter kejsersnit, blindtarmsoperation eller anden operation i mave eller underliv
 • Arvæv efter urinvejsinfektion
 • Spændt i eller omkring bækkenmuskulaturen
 • Lænde- eller bækkensmerter
 • Smerter ifm med samleje 
 • Stresset krop 
 • Har mistet forbindelsen til kroppen
 • Kost og motion 
 • Nedsat sædkvalitet 

FysioPilates

Mange Kvinder og mænd der arbejder med deres fertilitet er glade for at gå på vores FysioPilates hold. Her er fokus på fordybelse, kropskontrol og kernetræning. Læs mere om holdet her: 

Styrk jeres fertilitet inden at det bliver et problem

I dagens Danmark bliver hvert 10. barn hjulpet til verden vha. fertilitetsbehandling og 26% af alle par, som forsøger at få børn oplever problemer med dette. Nedsat frugtbarhed er i Danmark så udbredt at det anses som en folkesygdom.

Viden er en af vejene til en bedre fertilitet. Hele ungdommen bliver vi belært om hvordan vi undgår at blive gravide, men hvad skal vi så gøre når vi gerne vil være gravide?

Manglende information kan medføre at det for mange kommer som et chok når graviditeten ikke indfinder sig kort efter præventionsstop og man kan hurtigt føle sig forkert, utilstrækkelig eller miste troen på projekt baby.

At styrke fertiliteten allerede inden projekt baby påbegyndes kan være en god ide både for at optimere krop og sind. Ligesom ved alt andet fysioterapi kan en forebyggende tilgang være gavnlig og fremskynde processen.

Fertilitetsforebyggelse har fokus på: 

 • At lære den reproduktive cyklus at kende og optimere denne
 • Tilegne viden om faktorer der spiller ind på jeres fertilitet
 • Livsstilsændringer herunder rygning, kost, søvn, stress og motion
 • Behandling af arvæv og smerter i mave, ryg og underlivsregionen

I behøver ingen lægehenvisning og kan bestille en fertilitets undersøgelse allerede idag.

Fysiopilates hos StærkHverdag

Et typisk fysioterapeutisk fertilitets forløb hos StærkHverdag

Undersøgelse

Undersøgelse af fertilitetsproblemer

Ved dit/jeres første besøg vil fysioterapeuten foretage en grundig undersøgelse og samtale på ca. 60 min af dine/jeres fertilitets problemer. StærkHverdag arbejder ud fra en helhedsorienteret tilgang, hvor vi ikke kun ser på symptombilledet, men også tager udgangspunkt i din tidligere (syge)historie, din kropstype, personlighedd mm.  Sammen finder vi frem til den mest optimale behandling, der passer til dig/jer.

Passiv behandling af fertilitetsproblemer

En del af behandlingen vil typisk bestå af en passiv del. Dette kan indebære behandling på briksen, hvor fysioterapeuten har hænderne på dig, fx ledmobilisering, udspænding og bløddelsbehandling. Dette kan f.eks. være med til at nedsætte smerte eller skabe fri bevægelighed i et område. Den passive del kan også indebære tape, akupunktur og vejledning i forhold til hjælpemidler.

Passiv behandling

Aktiv behandling

Aktiv behandling af fertilitetsproblemer

En fertilitetsbehandling kræver oftest en egen indsats, som fysioterapeuten vejleder og følger dig tæt i. Den aktive del kan være et hjemmetræningsprogram, eller deltagelse på hold i klinikken. Der lægges vægt på kvalitet fremfor kvantitet, og du vil nøje blive instrueret i de specifikke øvelser som kan afhjælpe/minimere din problematik. Dette vil skabe en langsigtet effekt, hvor symptomerne ikke vender tilbage igen.

Skal vi hjælpe dig til en stærkere fertilitet?
Så book en tid hos