GravidTræning2024-04-24T08:35:31+02:00

GravidTræning​

GravidTræning er for dig, der ønsker en kærlig og tryg træning for at holde dig aktiv, sund og mindske gener igennem hele din graviditet. Træningen varetages af fysioterapeuter med specialviden indenfor graviditet og efterfødsel, hvor du vil derfor være i gode sikre hænder. GravidTræning hos StærkHverdag er hensynstagende og tilpasses individuelt, så alle kan være med. Så uanset om du er i uge 6 eller 36, trænet eller utrænet, kan du være med i alle faser af din graviditet og blive udfordret. 

Det vil du opnå ved at gå til GravidTræning:

 • Du får en stærk krop, der er med til at mindske/forebygge ryg- ,lænde- og bækkensmerter.
 • Du klargøre din krop til en stærk fødsel.
 • Du mindsker/forebygger graviditetsgener som, overvægt, graviditetsdiabetes, væske i kroppen mm.
 • Du får en større følelse af velbehag og overskud i din hverdag

Om GravidTræning​

På GravidTræning hos StærkHverdag kan du træne trygt igennem alle faser af din graviditet. Alt forskning viser desuden at træning i graviditeten er sundt for både dig og din baby. Det vil altid være en fysioterapeut med efteruddannelse indenfor graviditet som underviser dig.

Det giver mange fordele at træne under din graviditet. Vi sammensætter uge efter uge et program der indeholder den bedste mulige træning frem til din fødsel. Under træningen kommer vi ind på emner som bækkenbunden, delte mavemuskler, fødselsforberedelse, kropsholdning, hormoner mm. som er relevante emner ift. din krop og fysisk aktivitet. 

Du har altid mulighed for at stille spørgsmål til din fysioterapeut under og efter træningen omkring netop din graviditet. Vi er uddannet i hvor meget og hvor lidt du må træne ift. din krops signaler. Vi kan bl.a. vejlede i hvordan du håndterer plukkeveer og bækkengener i din træning og ikke mindst i din hverdag.

GravidTræning ved StærkHverdag er for dig:

 • Der gerne vil holde din gravide krop stærk og undgå/mindske graviditetsgener.
 • Der gerne vil lære at knibe korrekt i din bækkenbund
 • Der gerne vil have viden om delte mavemuskler
 • Der gerne vil modtage vejledning omkring god ergonomi i din hverdag, f.eks. siddestillinger, hvilestillinger, løft mm. for at støtte din gravide krop
 • Der gerne vil forberede dig fysisk til fødslen
 • Der gerne vil have vejledning og træning af en fysioterapeut
 • Der gerne vil have sammenhold med andre gravide

Selve træningen

GravidTræning er bygget op efter et stærkt koncept, udviklet af StærkHverdag, med henblik på træning under og efter en graviditet. Konceptet indeholder træning af dine dybtliggende stabiliserende muskler og bækkenbundstræning med fysio-pilates øvelser og hver time afsluttes med puls/styrke træning. Alle programmer er skræddersyet til gravide, således at vi arbejder med de muskler der er bedst at styrke i din graviditet. Træningen er bygget op så alle kan være med, uanset om du er vant til at træne eller aldrig har trænet før.

Vi ønsker at skabe et godt sammenhold for de gravide på hvert af vores hold.

Hvorfor er træning under din graviditet vigtig?

For at give din krop de bedst mulige forhold under og efter din graviditet, har vi udviklet et koncept der sikrer dig den optimale træning. 

Under en graviditet sker der store forandringer i kroppen og belastningen bliver anderledes. Det er godt at være bevidst om disse forandringer og vide hvordan man bedst muligt håndterer dem i sin hverdag, netop for at forebygge gener under og efter graviditeten. Du kan med den rette træning opnå en masse fordele. Du kan mindske en række graviditetsgener, forkorte den sidste fase i fødslen, mindske risikoen for bristninger under fødslen, forebygge inkontinens og du får hurtigere følingen i dit underliv igen – også i dit sexliv. Læs mere i bogen “træning og graviditet”

Vil du vide mere er du velkommen til at kontakte os.

Praktisk Information​ om GravidTræning

Undersøgelse og start på hold
Der er løbende optag på alle vores hold, dvs. at du kan starte med at træne lige når det passer dig bedst. For at sikre den bedste kvalitet i din træning, starter alle træningsforløb med en individuel undersøgelse hos din fysioterapeut. Det tager 30 min. og koster 350,- (der er tilskud fra sygeforsikring “danmark”).

Pris
6 turs-klippekort: 875 kr.
10 turs-klippekort: 1400 kr.
15 turs-klippekort: 2000 kr.

Klippekortsordning
StærkHverdag kører med en klippekortsordning til alt holdtræning, som giver dig en utrolig fleksibel træning:
6 turs-klippekort, varighed 7 uger.
10 turs-klippekort, varighed 12 uger. 
15 turs-klippekort, varighed 18 uger.
Du har mulighed for at deltage på alle StærkHverdags hold med det samme klippekort, men du er tilkoblet et bestemt hold i ugen, det som du tilmelder dig.

Der kan meldes afbud til træning senest 3 timer før holdstart. Ved manglende afbud eller for sent afbud gælder dette som et klip. 

Holdtider Aarhus
Mandag: 18.15-19.15 
Onsdag: 17.00-18.00 
Torsdag kl. 8.45-9.45

Udendørs GravidTræning 
starter op igen til foråret. 

Holdtider Horsens 
Fredag kl. 9.45-10.45