Klar efter kejsersnit2024-06-19T14:08:09+02:00

Klar efter kejsersnit - efterfødselstræning

Klar efter kejsersnit er målrettet efterfødselstræning for dig, der har født ved kejsersnit inden for det seneste år. Træningen varetages af fysioterapeuter med specialviden indenfor graviditet og efterfødsel og du vil derfor altid være i gode sikre hænder. Der vil være fokus på genoptræning af hele din krop men med ekstra fokus på maveområdet som har været gennem en fødsel og operation. Du kan være med om du har gener eller ej, er trænet eller utrænet, da vi tilpasser træningen til lige præcis dig. Klar efter kejsersnit hos StærkHverdag er en blanding af pilates, puls- og styrketræning som tilpasses individuelt. Dit barn/børn er meget velkommen til træningen. Du kan starte på dette hold 6 uger efter fødsel, men selvfølgelig også senere i dit efterfødselsforløb. 

Det vil du opnå ved at gå til Klar efter kejsersnit:

 • Du får genoptrænet din krop kærligt, trygt og effektiv efter din graviditet og fødsel ved kejsersnit 
 • Du får vejledning i hvordan du kan tage dig godt af dit kejsersnit ar
 • Du får en større følelse af velbehag og overskud i din hverdag sammen med andre kejserinder 

Om Klar efter kejsersnit

Vil du gerne godt i gang med træning efter din graviditet og fødsel?
Vil du gerne vejledes og trænes af en fysioterapeut med specialviden indenfor graviditet og efterfødsel?
Vil du gerne styrke din krop indefra og ud?
Vil du gerne være i et fællesskab med andre kejserinder? 

Så er dette holdet for dig!

Klar efter kejsersnit er for dig:

 • Der gerne vil have en stærkere krop
 • Der gerne vil lære at tage sig godt af dit kejsersnit ar
 • Der gerne vil arbejde med din kropsholdning og ergonomi i din hverdag som mor, fx ammestillinger, løft mm.
 • Der gerne vil lære at knibe korrekt i din bækkenbund
 • Der gerne vil have genoptrænet dine mavemuskler
 • Der gerne vil have et større overskud i din hverdag
 • Der gerne vil have vejledning og træning af en fysioterapeut
 • Der gerne vil have sammenhold med andre nybagte mødre

Selve træningen

Det er altid en fysioterapeut med efteruddannelse indenfor graviditet og efterfødsel, som underviser dig. Vi sammensætter uge efter uge et program der indeholder den bedst mulige træning efter en fødsel, hvor vi har forskellige fokuspunkter. Nogle af de emner vi kommer ind på er: arvæv, delte mavemuskler, bækkenbunden, forandringer i kroppen herunder hormonelle og ergonomi i hverdagen.

Du har altid mulighed for at stille spørgsmål til din fysioterapeut under og efter træningen omkring netop din krop. Vi er uddannet i hvor meget og hvor lidt du må træne ift. din krops signaler.

Efterfødselstræningen er bygget op efter et stærkt koncept, udviklet af StærkHverdag, med henblik på træning efter en graviditet. Konceptet indeholder træning af dine dybtliggende stabiliserende muskler og bækkenbundstræning med fysio-pilates øvelser og hver time afsluttes med puls- og styrketræning. Alle programmer er skræddersyet til træningen efter en fødsel, således at vi arbejder med de muskler der er bedst at styrke efter en graviditet og fødsel. Har du deltaget i StærkHverdags GravidTræning, vil du være kendt med konceptet.

Holdet “Klar efter Kejsersnit” skiller sig særligt ud ved vejledningen omkring arvævsbehandling, både selvmassage, samt målrettede stræk med fokus på at forebygge stramhed i vævet. Arvævsdannelse kan resultere i nedsat bevægelighed, samt nedsat styrke og overførsel af spænding imellem mavemusklerne. Nogle vil opleve stramheden som en synlig “hylde” over arret.

Træningen er bygget op så alle kan være med, uanset om du er vant til at træne eller aldrig har trænet før. Vi ønsker at skabe et godt sammenhold for de nybagte mødre på hvert af vores hold. Du er også meget velkommen som kejserinde på StærkHverdags efterfødselshold. 

Hvorfor er træning efter en fødsel vigtig?

Under en graviditet og fødsel sker der store forandringer i kroppen og belastningen bliver anderledes samtidig med at du har en anderledes hverdag som nybagt mor. Det er vigtigt at være bevidst om disse forandringer og vide hvordan man bedst muligt håndterer dem i sin hverdag, for at forebygge og lindre gener som inkontinens, delte mavemuskler, smerter i bækken og lænd og overbelastning af skuldre og håndled. Forskningen viser også at der er en øget risiko for fx inkontinens senere i livet, hvis bækkenbunden ikke genoptrænes efter en graviditet.

Vil du vide mere er du meget velkommen til at kontakte os.

Praktisk Information om Klar efter kejsersnit

Undersøgelse og start på hold
Der er løbende optag på alle vores hold, dvs. at du kan starte med at træne lige når det passer dig bedst. For at sikre den bedste kvalitet i din træning, starter alle træningsforløb med en individuel undersøgelse hos din fysioterapeut. Det tager 30 min. og koster 400,- (der er tilskud fra sygeforsikring “danmark”).

Priser
6 turs-klippekort: 875 kr.
10 turs-klippekort: 1400 kr.
15 turs-klippekort: 2000 kr.

Klippekortsordning
StærkHverdag kører med en klippekortsordning til alt holdtræning, som giver dig en utrolig fleksibel træning:
6 turs-klippekort, varighed 7 uger.
10 turs-klippekort, varighed 12 uger. 
15 turs-klippekort, varighed 18 uger.
Du har mulighed for at deltage på alle StærkHverdags hold med det samme klippekort, men du er tilkoblet et bestemt hold i ugen, det som du tilmelder dig.

Der kan meldes afbud til træning senest 3 timer før holdstart. Ved manglende afbud eller for sent afbud gælder dette som et klip. 

Holdtider Aarhus

Klar efter kejsersnit – efterfødselstræning:
Onsdag: 11.15-12.15 

Holdtider Horsens

Klar efter kejsersnit – efterfødselstræning:
Tirsdag: 11.00-12.00