Udendørs Gravidtræning2024-04-24T08:44:27+02:00

Udendørs GravidTræning

Udendørs GravidTræning kører i Aarhus og Horsens hver sommer halvår fra maj til oktober.
Udendørs GravidTræning er for dig der er gravid og gerne vil træne ude i naturen. Træningen foregår i smukke omgivelser, hvor vi bruger naturen som redskab. Der vil tages hensyn til den gravide krop så alle gravide kan deltage. Øvelserne vil blive vist på flere niveauer så alle kan blive udfordret om du er i 1., 2. eller 3. trimester.

Træningen varetages altid af fysioterapeuter som har efteruddannelse i den gravide krop og som guider og sørger for, at du træner din krop korrekt.

Det vil du opnå ved at gå til Udendørs GravidTræning:

 • Du får en stærkere og mere udholdende krop
 • Du mindske og forebygger graviditetsgener 
 • Du får en større følelse af velbehag og overskud i din hverdag
IMG_20200623_120315 (2)

Det siger vores kunder om os:

Jeg har været så tilfreds med udendørs gravidtræning og vil til hver en tid anbefale det. Jeg gik fra hver træning stærkere og med et smil på læben. Det er SÅ dejligt at være udenfor og få frisk luft og god kompetent træning. Jeg har kunne holde mig aktiv igennem hele min graviditet, hvilket jeg er sikker på er grundet den viden og erfaring jeg fik omkring min graviditet og fysisk aktivitet under træningen.  Jeg vil glæde mig til at vende tilbage til StærkHverdag til efterfødselstræning. 

Michelle Thomsen 
Anden gangs gravid

Om udendørs GravidTræning​

Vil du gøre noget godt for din krop? Bliver du motiveret af at træne i det fri? Så er dette holdet for dig!

Udendørs GravidTræning ved StærkHverdag er for dig der:

 • Der gerne vil træne hensigtsmæssigt under din graviditet 
 • Der gerne vil have en stærkere krop 
 • Der gerne vil arbejde med din stabiliserende muskler (bækkenbund, dybtliggende mave- og rygmuskler)
 • Der gerne vil have pulsen op og sved på panden
 • Der gerne vil forebygge eller bedre graviditetsgener 
 • Der gerne vil ud i naturen
 • Der gerne vil have vejledning og træning af en fysioterapeut 
 • Der gerne vil have sammenhold med andre gravide

Selve træningen

Det er altid en fysioterapeut med efteruddannelse indenfor graviditet og efterfødsel, som underviser dig. 

Vi bruger naturen som træningsredskab, og du vil få en effektiv træning for hele kroppen. På Udendørs GravidTræningsholdet skruer vi op for intensiteten i træningen ift. vores indendørs gravidtræning. Derfor anbefaler vi ikke at starte på udendørstræning hvis du har komplikationer som bækkenløsning eller inkontinens(ufrivillig vandladning) men derimod er vores indendørs GravidTræning meget oplagt til træning af dette. Hvis du er i tvivl om holdet er noget for dig, er du altid velkommen til at kontakte os. 

Udendørs GravidTræning er bygget op efter et stærkt koncept, udviklet af StærkHverdag, med henblik på træning under en graviditet. Konceptet indeholder træning af dine dybtliggende stabiliserende muskler og bækkenbundstræning, som vil indgå som en del af opvarmningen i skoven. Derefter fortsættes træningen med puls/styrke træning, hvor du får mulighed for at udfordre kroppen. Alle programmer er skræddersyet til træningen under en graviditet, således at vi arbejder med de muskler, der er bedst at styrke under en graviditet. 

Træningen er bygget op så alle kan være med, uanset om du er vant til at træne eller aldrig har trænet før. Øvelserne vil altid blive vist på flere niveauer så alle kan være med og alle kan blive udfordret. Vi afslutter hver træning med udstrækning og tid til at henvende dig til instruktøren/fysioterapeuten ift. spørgsmål om træning, skader, bækkenbunden eller andet. Vi ønsker at skabe et godt sammenhold for de gravide på vores hold.

Hvorfor er træning under din graviditet vigtig?

Under en graviditet og fødsel sker der store forandringer i kroppen og belastningen bliver anderledes samtidig med at du har en anderledes hverdag som nybagt mor eller far. Det er vigtigt at være bevidst om disse forandringer og vide hvordan man bedst muligt håndterer dem i sin hverdag, for at forebygge og lindre gener som inkontinens, smerter i bækken og lænd og overbelastning af skuldre og håndled. Forskningen viser også at træning i naturen er med til at booste humøret og modvirker stress og depression. 

Vil du vide mere er du meget velkommen til at kontakte os.

Praktisk information om udendørs GravidTræning

Start på hold
For at sikre den bedste kvalitet i din træning, starter alle træningsforløb med en individuel undersøgelse hos din fysioterapeut. Det tager 30 min. og koster 400,- (der er tilskud fra sygeforsikring “danmark”).

Mødested Aarhus
Forenden af Åvej der er på modsatte siden af StærkHverdags klinik. Du kan følge stien ved UnoX og så mødes vi lige ved åen. 

Priser
6 turs-klippekort: 825 kr.
10 turs-klippekort: 1300 kr.
15 turs-klippekort: 1800 kr.

Klippekortsordning
StærkHverdag kører med en klippekortsordning til alt holdtræning, som giver dig en utrolig fleksibel træning:
6 turs-klippekort, varighed 7 uger.
10 turs-klippekort, varighed 12 uger. 
15 turs-klippekort, varighed 18 uger.
Du har mulighed for at deltage på alle StærkHverdags hold med det samme klippekort, men du er tilkoblet et bestemt hold i ugen, det som du tilmelder dig.

Der kan meldes afbud til træning senest 3 timer før holdstart. Ved manglende afbud eller for sent afbud gælder dette som et klip.

Holdtider Aarhus
Mandag kl. 18.15-19.15
Opstart løbende fra d. 6.5.24

Holdtider Horsens 
Spørg ved interesse

Medbring

 • Du skal have træningstøj på der matcher vejret
 • Vandflaske
 • Træningsmåtte eller tæppe