Rygsmerter 2021-10-07T20:03:47+02:00

Rygsmerter

Vi har specialiseret os i rygsmerter og kan derfor behandle og vejlede dig i dine smerter og eller skader i ryggen.
Vi har bla. erfaring med arbejdsrelaterede smerter, overbelastningsskader samt sportsskader. 

Hvad end dine rygsmerter er nyopstået eller du lider af kroniske rygsmerter, tager vi altid udgangspunkt i dine behov og skræddersyer et behandlingsforløb, som passer til dig og din krop.

 Vi kan hjælpe dig hvis du oplever problemer med:

 • Lændesmerter
 • Spændinger og smerter mellem skulderbladene
 • Hold i ryggen
 • Udstråling til baller, ben og arme
 • Diskusprolaps
 • Stenose
 • Artrose/slidgigt
 • Scoliose/skævhed i ryggen
 • Træthed i ryggen
 • “Dårlig” holdning

 

Du behøver ingen lægehenvisning og kan bestille en undersøgelse allerede idag.​

Fysioterapeut behandler kvinde med ondt i lænden

Det siger vores kunder om os

“Dybt imponeret over præcisionen og kvaliteten i forbindelse med min behandling. Jeg fik hurtigt en tid samme dag jeg kontaktede StærkHverdag, og blev professionelt klædt på med hjemmeøvelser efter en god og dybdegående behandling. Efterfølgende behandlinger var overskuelig og samtidig tilbundsgående til en sådan grad, at de gav mening for lige nøjagtigt mig. Et behandlingssted jeg klart vil anbefale!”

Mads Christensen
Rygsmerter
Fysioterapi behandling af rygsmerter

Behandling og forebyggelse af rygsmerter

60-80% af Danmarks befolkning får ondt i ryggen en eller flere gange i livet – ønsker du at forebygge eller arbejde med allerede opståede rygsmerter kan du kontakte os idag. Du behøver ingen lægehenvisning.

Vi kan f.eks sammensætte et behandlingsforløb til dig, der:

 • Vil undgå gener i ryggen
 • Har været igennem en rygoperation
 • Har en skade i ryggen
 • Oplever pludselige akutte eller langvarig smerter i ryggen.

Ønsker du at arbejde med din holdning og forebygge ryggener eller forværring heraf, kan vi anbefale vores populære hold – FysioPilates, hvor du træner sammen med andre på et lille hold.

Undersøgelse

Undersøgelse af dine rygsmerter

Ved dit første besøg vil fysioterapeuten foretage en grundig undersøgelse på ca. 45 min. StærkHverdag arbejder ud fra en helhedsorienteret tilgang, hvor vi ikke kun ser på symptombilledet, men også tager udgangspunkt i din sygehistorie, din kropstype og de områder i din krop, som ikke bevæge sig optimalt. Det er derfor vigtigt at have en god dialog omkring din sygehistorie og at undersøge hele kroppen i en sammenhæng. Sammen finder vi frem til den mest optimale behandling, der passer til dig.

Passiv behandling af dine rygsmerter

En del af behandlingen vil typisk bestå af en passiv del. Dette kan indebære behandling på briksen, hvor fysioterapeuten har hænderne på dig, fx ledmobilisering, udspænding og bløddelsbehandling. Dette kan f.eks. være med til at nedsætte smerte eller skabe fri bevægelighed i et område. Den passive del kan også indebære tape, akupunktur og vejledning i forhold til hjælpemidler.

Passiv behandling

Aktiv behandling

Aktiv behandling af dine rygsmerter

For at opnå eller bibeholde et bedre bevægemønster og afhjælpe/minimere dine rygsmerter kræver det en egen indsats af dig, som fysioterapeuten vejleder og følger dig tæt i. Den aktive del kan være et hjemmetræningsprogram, øvelser til arbejdspladsen eller deltagelse på hold i klinikken. Der lægges vægt på kvalitet fremfor kvantitet, og du vil nøje blive instrueret i de specifikke øvelser, som kan minimere eller afhjælpe dine rygsmerter. Dette vil skabe en langsigtet effekt, hvor symptomerne ikke vender tilbage igen og igen.

Videre forebyggende forløb

Når du har opnået dit mål for behandlingsforløbet, har du fået en god forståelse for dine rygsmerter. Dette er med til at holde dig fra de uhensigtsmæssige bevægemønstre, der i første omgang gav dig dine gener. Dog ses det ofte, at når generne er væk, glemmer menneskekroppen alt om fysioterapeutens ord om korrekt siddestilling, bevægemønstre mm. Derfor arbejder StærkHverdag med et vedligeholdende forebyggende forløb efterfølgende, som sikrer, at dine rygsmerter og gener ikke kommer tilbage. Forløbet kan bestå af, at du efterfølgende kommer til vejledning og tjek ved din fysioterapeut i et passende interval, som tilpasses dig.

Videre forebyggende forløb

Skal vi hjælpe dig til en stærkere hverdag, så book en tid hos