Inkontinens 2019-02-17T17:38:06+02:00

Inkontinens

Har du problemer med at holde på vand, luft og/eller afføring, kan en undersøgelse hos en specialuddannet GynObs fysioterapeut ved StærkHverdag være løsningen. Vi kan sikre, at din træning og behandling sammensættes mest hensigtsmæssigt i forhold til at opnå en god og varig effekt.

Urininkontinens er meget hyppigt forekommende i forbindelse med graviditet/efterfødsel og senere i livet omkring overgangsalderen. Mange kvinder er ramt af problematikken og statistisk set kommer det til at berøre omkring 50 procent i løbet af deres liv. StærkHverdag behandler både mænd og kvinder med inkontinens problemer.

Hvad kan vi hjælpe med

  • Urin, afføring og luft inkontinens
  • Inkontinens i forbindelse med graviditet
  • Inkontinens efter en fødsel
  • Inkontinens efter operation
  • Aldersbetinget inkontinens

Book Aarhus
Book Aalborg

Et typisk inkontinensforløb hos StærkHverdag

Undersøgelse

Passiv
behandling

Aktiv
behandling

Videre
forebyggende
forløb

Undersøgelse

Undersøgelse

Ved dit første besøg vil fysioterapeuten foretage en grundig undersøgelse på ca. 45 min. Undersøgelsen vil bestå af en god dialog omkring din historie og derefter vil fysioterapeuten, med dit samtykke, undersøge og mærke på din bækkenbund indvendigt. Det fungerer således, at du ligger på ryggen eller siden på briksen, hvor terapeuten vil mærke på din bækkenbund med en finger, med indgang vaginal eller analt. Sammen finder vi frem til den mest optimale behandling, der passer til dig.

Passiv behandling

En del af behandlingen vil nogen gange bestå af en passiv del. Dette kan indebære en guide i at få din bækkenbundsmuskulatur til at arbejde optimal. Det kan også være nødvendigt at lave udspænding, mobilisering eller bløddelsbehandling i områder omkring bækkenbunden, for at skabe de bedste forhold for din bækkenbund og underliv.

Passiv
behandling

Aktiv
behandling

Aktiv behandling

Ved undersøgelse af bækkenbunden vil vi finde netop din årsag til at du lider af inkontinens. Årsagen kan være svage eller beskadigede bækkenbundsmuskler f.eks. efter en fødsel, eller en overspændt/overaktiv bækkenbund, som har svært ved at slippe. Årsagen kan også skyldes at bækkenbunden er for dårlig til at koordinere et relevant muskelarbejde i forbindelse med bevægelse eller idræt, men musklerne har en normal styrke. Udfra din problematik vil vi sammensætte et relevant træningsprogram og justere dit forløb undervejs.

Videre forebyggende forløb

Når du har opnået dit mål for behandlingsforløbet, har du fået en god forståelse for de gener, du har oplevet. Dog ses det ofte, at når generne er væk, glemmer menneskekroppen alt om fysioterapeutens ord om for eksempel korrekt siddestilling, bevægemønstre mm. Derfor arbejder StærkHverdag med et vedligeholdende forebyggende forløb efterfølgende, som sikrer, at generne ikke kommer tilbage. Forløbet kan bestå af, at du efterfølgende kommer til vejledning og tjek ved din fysioterapeut i et passende interval, som tilpasses dig.

Videre
forebyggende
forløb