Inkontinens 2019-12-10T12:13:28+01:00

Inkontinens

Lider du af inkontinens og dermed problemer med at holde på vand, luft og/eller afføring, kan vi hos StærkHverdag hjælpe dig!

Vi er specialuddannet GynObs fysioterapeut hvilket betyder, vi har særlig viden om bækkenbunden, dens muskler og hvordan inkontinens behandles. Vi kan derfor via undersøgelse, vejledning, øvelser og træning  sammensætte et individuel træning og behandlingforløb, som sikre dig en god og varig effekt.

Tøv ikke med at kontakte os, –Sammen kan vi styrke din hverdag.

Fysioterapeut-har-samtale-med-klient-omhandlende-inkontinens
Problemer med inkontinens

Inkontinens? - du er ikke alene

Urininkontinens er meget hyppigt forekommende i forbindelse med graviditet/efterfødsel og senere i livet omkring overgangsalderen. For de fleste er det et tabubelagt emne og man kan føle, man er ene om at lide af inkontinens. Derfor har vi erfaring med at det kan være svært at opsøge en proffessionel og få hjælp. Men alt statistik viser, at inkontinens på ingen måder forekommer sjældent!

Mange især kvinder er ramt af problematikken og statistisk set kommer det til at berøre omkring 50 procent i løbet af deres liv. StærkHverdag behandler både mænd og kvinder med inkontinens problemer.

Vi kan hjælpe dig hvis du oplever problemer med:

  • Urin, afføring og luft inkontinens
  • Inkontinens i forbindelse med graviditet
  • Inkontinens efter en fødsel
  • Inkontinens efter operation
  • Aldersbetinget inkontinens

Fysiopilates som bækkenbundstræning

Mange med inkontinens problemer har god gavn af at kombinere den individuelle behandling med vores FysioPilates hold. Her trænes bækkenbunden og hele kernemuskulaturen. Rådfør dig evt. med os, eller læs mere om vores hold her:

Undersøgelse

Undersøgelse af inkontinens

Ved dit første besøg vil fysioterapeuten foretage en grundig undersøgelse på ca. 45 min. Undersøgelsen vil bestå af en god dialog omkring din historie og derefter vil fysioterapeuten, med dit samtykke, undersøge og mærke på din bækkenbund indvendigt. Det fungerer således, at du ligger på ryggen eller siden på briksen, hvor terapeuten vil mærke på din bækkenbund med en finger, med indgang vaginal eller analt. Sammen finder vi frem til den mest optimale behandling, der passer til dig.

Passiv behandling

En del af behandlingen vil nogen gange bestå af en passiv del. Dette kan indebære en guide i at få din bækkenbundsmuskulatur til at arbejde optimal. Det kan også være nødvendigt at lave udspænding, mobilisering eller bløddelsbehandling i områder omkring bækkenbunden, for at skabe de bedste forhold for din bækkenbund og underliv.

Passiv behandling

Aktiv behandling

Aktiv behandling

Ved undersøgelse af bækkenbunden vil vi finde netop din årsag til at du lider af inkontinens. Årsagen kan være svage eller beskadigede bækkenbundsmuskler f.eks. efter en fødsel, eller en overspændt/overaktiv bækkenbund, som har svært ved at slippe. Årsagen kan også skyldes at bækkenbunden er for dårlig til at koordinere et relevant muskelarbejde i forbindelse med bevægelse eller idræt, men musklerne har en normal styrke. Udfra din problematik vil vi sammensætte et relevant træningsprogram og justere dit forløb undervejs.

Videre forebyggende forløb

Når du har opnået dit mål for behandlingsforløbet, har du fået en god forståelse for de gener, du har oplevet. Dog ses det ofte, at når generne er væk, glemmer menneskekroppen alt om fysioterapeutens ord om for eksempel korrekt knibeteknik, udspænding mm. Derfor arbejder StærkHverdag med et vedligeholdende forebyggende forløb efterfølgende, som sikrer, at generne ikke kommer tilbage. Forløbet kan bestå af, at du efterfølgende kommer til vejledning og tjek ved din fysioterapeut i et passende interval, som tilpasses dig.

Videre forebyggende forløb

Skal vi hjælpe dig til en stærkere hverdag, så book en tid hos