FysioRyg 2020-06-29T13:53:47+02:00

FysioRyg​

FysioRyg er en meget effektiv rygtræning, hvor dine dybe stabiliserende muskler er i fokus, med en stærkere ryg som resultat.

FysioRyg henvender sig til dig der har smerter eller rygskader og dig der ønsker at gøre din ryg stærkere, forebygge rygsmerter og arbejde med din kropsholdning. Sværhedsgraden kan let tilpasses den enkelte, således træningen skaber udfordring for alle uanset niveau, køn eller individuelle hensyn.
Træningen varetages af fysioterapeuter med ekspertise i ryg og som altid tager udgangspunkt i dig og guider og vejleder dig til korrekt brug af din krop.

Det vil du opnå ved at gå til FysioRyg​

 • Du får en stærkere og smidigere ryg
 • Du får en flot og optimal kropsholdning
 • Du får en lindring af dine gener i ryggen
Fysiopilatestræning med terapibold ved fysioterapeut

Du er velkommen til en gratis prøvetræning

Om FysioRyg​

Vil du styrke din ryg og mindske eller forebygge smerter? Vil du lære at arbejde med dine muskler i det mest optimale sammenspil? Så er dette holdet for dig!

FysioRyg ved StærkHverdag er for dig: ​

 • Der gerne vil have en stærk kernemuskulatur og mindske gener/smerter i din ryg.
 • Der har smerter eller skader i ryggen, der kræver en hensyntagende træning.
 • Der føler dig træt i ryggen, når du har siddet længe, gået rundt i byen eller stået i køkkenet i længere tid.
 • Der har svært ved at opretholde en god siddende stilling i længere tid, du falder hurtigt sammen i ryggen.
 • Der har et arbejde, hvor du enten løfter tungt eller er længere tid i samme stilling og ønsker at forebygge ryggener.
 • Der ønsker at være god ved din krop og arbejde med den i de mest hensigtsmæssige positioner.

Selve træningen

FysioRyg er et hold hvor vi sætter kvaliteten i højsædet og arbejder med dine dybe stabiliserende muskler. Det er de små udholdende kernemuskler, som er med til at holde dig oprejst i både den stående og siddende stilling. Du vil få vejledning undervejs i den korrekte aktivering af dine muskler. Den sidste halvdel af træningen vil indbefatte en lidt hårdere træning med fokus på funktionel styrke og puls træning, hvor der også rådgives i hvordan du bruge kroppen bedst muligt i de daglige gøremål.

Hvorfor er FysioRyg som træningsform vigtig?​

Den styrker din ryg, ved at træne og stabilisere dine dybe kernemuskler. En blid og effektiv træningesform, hvor alle med ryggener kan være med og opleve øget styrke i ryggen og ofte mindske deres gener/smerter.

Vi arbejder på dette hold med kroppens fundament. Har man ikke et godt fundament, vil risikoen for en dysbalance i kroppen øges. Studier viser at 80% af folk med LBP (uspecifikke lænderygsmerter) har tilbagefald indenfor et år, hvis de ikke genoptræner, efter smerterne er forsvundet.

Det er som at bygge et hus. Bygger du et hus uden sokkel, vil risikoen for hulmur, skimmelsvamp osv. være øget. Bygger du ikke din krop op fra den inderste kernemuskulatur, vil risikoen for bl.a. ryggener ligeledes være øget.

Mange folk er stærke i den yderste muskulatur. Hvis denne tager over, bliver overaktiv, er der risiko for, at den indre muskulatur holder “ferie”.

Er dette tilfældet vil kompensatoriske muskler overtage. Har du en følelse af at være “spændt” og have brug for at blive løsnet op, kan dette være grunden. 

Vil du vide mere er du velkommen til at kontakte os.

Praktisk Information om FysioRyg​

Undersøgelse og start på hold
Der er løbende optag på alle vores hold, dvs. at du kan starte med at træne lige når det passer dig bedst. For at sikre den bedste kvalitet i din træning, starter alle træningsforløb med en individuel undersøgelse hos din fysioterapeut. Det tager 30 min. og koster 300,- (der er tilskud fra sygeforsikring “danmark”).

Pris

 • 1 træning: 125 kr.
 • 6 turs-klippekort: 660 kr.
 • 10 turs-klippekort: 1000 kr.
 • 15 turs-klippekort: 1450 kr. 

Regler og vilkår
Afbud til træning skal meldes inden kl. 8.00 på træningsdagen ellers koster det et klip i klippekortet.
Ved et 6 turs-klippekort, kan man melde afbud 1 gang uden at der bliver brugt et klip.
Ved et 10 turs-klippekort, kan man melde afbud 3 gange uden at der bliver brugt et klip.
Ved et 15 turs-klippekort, kan man melde afbud 4 gange uden at der bliver brugt et klip.

Holdtider Aarhus
Vi har lige nu ingen FysioRyg hold, men ved interesse er du velkommen til at kontakt os og holdet kan komme op at køre igen.