Efterfødsel og Graviditet 2019-06-05T17:28:48+02:00

Efterfødsel og Graviditet

StærkHverdag er ekspert i menneskekroppen og dens bevægelser og funktioner. Vi har specialiseret os i kvindekroppen under og efter en graviditet og fødsel. Derfor kan vi hjælpe og vejlede dig med dine gener, i netop denne fase i dit liv. Vi vil sammensætte et behandlingsforløb som passer lige til din graviditet eller efterfødselsforløb, som kan være meget forskelligt fra kvinde til kvinde. Der er plads og tid til at du kan tage dit barn med til behandling.

Du behøver ingen lægehenvisning og kan bestille en undersøgelse allerede idag.

Du kan læse mere om vores holdtræning før og efter fødslen her:

Holdtræning Aarhus
Holdtræning Aalborg

Vi kan hjælpe med

 • Bækkensmerter
 • Bækkenløsning
 • Smerter fra hofte og lyske
 • Lændesmerter
 • Ischias smerter med udstråling til balle og ben
 • Spændinger og smerter mellem skulderbladene
 • Ødem/væskeophobning i kroppen
 • Rectus diastase/delte mavemuskler
 • Inkontinens
 • Tyngdefornemmelse i underlivet
 • Træthed i ryggen
 • “Dårlig” holdning

Book Aarhus
Book Aalborg

Et typisk forløb hos StærkHverdag

Undersøgelse

Passiv
behandling

Aktiv
behandling

Videre
forebyggende
forløb

Undersøgelse

Undersøgelse

Ved dit første besøg vil fysioterapeuten foretage en grundig undersøgelse på ca. 45 min. StærkHverdag arbejder ud fra en helhedsorienteret tilgang, da der oftest er flere årsager til din problematik. Det er derfor vigtigt at have en god dialog omkring din situation og at undersøge hele kroppen i en sammenhæng. Sammen finder vi frem til den mest optimale behandling, der passer til dig og din situation.

Passiv behandling

En del af behandlingen vil typisk bestå af en passiv del. Dette kan indebære behandling på briksen fx ledmobilisering, udspænding og bløddelsbehandling, for eksempelvis at nedsætte smerte eller skabe fri bevægelighed i et område. Den passive del kan også indebære tape, akupunktur og vejledning i forhold til hjælpemidler.

Passiv
behandling

Aktiv
behandling

Aktiv behandling

For at opnå eller bibeholde et bedre bevægemønster kræver det en egen indsats af dig, som fysioterapeuten vejleder og følger dig tæt i. Den aktive del kan være et hjemmetræningsprogram, øvelser til arbejdspladsen eller deltagelse på efterfødsels- eller gravid-træning i klinikken. Der lægges vægt på kvalitet fremfor kvantitet, og du vil nøje blive instrueret i de specifikke øvelser. Dette vil skabe en langsigtet effekt, hvor symptomerne ikke vender tilbage igen og igen.

Videre forebyggende forløb

Når du har opnået dit mål for behandlingsforløbet, har du fået en god forståelse for de gener og den forvandling din krop har været igennem. Dette er med til at holde dig fra de uhensigtsmæssige bevægemønstre, der i første omgang gav dig dine gener. Dog ses det ofte, at når generne er væk, glemmer menneskekroppen alt om fysioterapeutens ord om korrekt siddestilling, bevægemønstre mm. Derfor arbejder StærkHverdag med et vedligeholdende forebyggende forløb efterfølgende, som sikrer, at generne ikke kommer tilbage. Forløbet kan bestå af, at du efterfølgende kommer til vejledning og tjek ved din fysioterapeut i et passende interval, som tilpasses dig.

Videre
forebyggende
forløb